جهان کامپیوتر

  • ۰
  • ۰

امروزه یکی از وسایلی که هر دانشجویی به آن نیاز دارد  لپ‌تاپ است اما لپ تاپ مناسب دانشجویان باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟ آیا قابل حمل بودن این وسیله تنها ویژگی مهم آن است؟ 
مزیت لپ‌تاپ نسبت به کامپیوترهای رومیزی قابل‌حمل بودن آن و استفاده از باتری، وجود قطعات اصلی  تضمین بهتر است. دانشجویان با توجه به احتیاجات و رشته تحصیلی خود اقدام به خرید لپ تاپ می کنند. مثلا یک دانشجو رشته گرافیک باید لپ تاپی تهیه کند که کارت گرافیک و پردازنده قوی داشته باشد. یکی از مزیت های لپ تاپ داشتن باتری و آداپتور(شارژر) می باشد.در واقع پژوهش و نوشتن گزارش، کار با نرم‌افزارهای سنگین طراحی و محاسباتی، بازی کردن، گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی و حتی تماشای فیلم جزئی از عواملی هستند که دانشجویان تمایل دارند تا دستگاه خریداری شده آنها، پوشش دهد. معروف ترین برند ها که در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند، ایسوس و لنوو می باشند.
لپ تاپ هایی برای دانشجویان مناسب است که علاوه بر داشتن سخت‌افزار قوی، مقرون ‌ب1ه‌صرفه نیز باشند. سخت‌افزار نقش مهمی در تعیین قیمت دستگاه‌ها دارد. برخی دانشجویان علاوه بر تحقیق، اینترنت‌گردی و کارهای روزانه به اجرای نرم‌افزارهای محاسباتی قوی نیاز دارند که آن‌ها را مجبور به انتخاب دستگاهی می کند که سخت‌افزار قوی داشته و در عین حال، قیمت مناسبی داشته باشد. پس تعادلی بین قیمت و سخت‌افزار برای خرید محصول موردنظر خود برقرار می‌کنند. یکی دیگر از مواردی که دانشجویان به آن توجه می‌کنند وزن دستگاه است. به دلیل نیاز به جابجایی مداوم دستگاه به دانشگاه و محل های دیگر، وزن آن اهمیت بالایی خواهد داشت.
 

رعایت نکات هنگام خرید:

1-مدت زمان مصرف باتری بالا: مهم نیست تا چه حد برنامه کلاسی تان را با دقت می چینید، روزهایی هست که از صبح تا شب باید در محوطه دانشگاه بمانید و از لپ تاپتان استفاده کنید و این می تواند برای عمر باتری خطرناک باشد. مدل‌هایی که مجهز به نسل چهارم پردازنده های Core شرکت اینتل هستند، کمی گرانترند اما وقتی صحبت از مصرف باتری می شود، این مدل‌ها بسیار کم مصرف تر از دیگر مدل ها هستند. این پردازنده ها را می توان از روی شماره قطعه سری 4000 شان بشناسید، مثل Core i3-44olou

2- وزن کم، نیمرخ باریک:
تمام روز کلی کتاب و وسیله را این طرف و آن طرف ببرید. یک لپ تاپ سبک و باریک (که در هر کیف شلوغی هم جا می شود)، باعث رفع خستگی می شود. تبلت‌هایی که کیبورد کامل دارند و لپ تاپ ترکیبی که بهترین قابلیت‌های نوت بوک ها و تبلت‌ها را با هم تلفیق کردند، گزینه های پرطرفداری به جای لپ تاپ‌های معمولی‌اند.

3- کیبورد راحت: چه مشغول تایپ یک مقاله باشید، چه پیام بنویسید، یا به راحتی وب گردی کنید، خوشحالی‌تان با کیبوردتان در ارتباط است. کیبورد باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا دستتان اذیت نشود، نور پشت کلیدهای کیبورد برای دیدن آنها در اتاق‌های تاریک کنفرانس ضروری است، علاوه بر این باید کیبورد آنقدر مقاوم باشد که تا تعطیلات بعدی دوام بیاورد.

4- صفحه نمایش بزرگ برای چند عملکرد: هیچ چیز بدتر از انجام چند کار روی یک صفحه نمایش کوچک نیست. پژوهش و نوشتن مقاله همزمان با گوش کردن به موسیقی و چت کردن، صفحه نمایشتان را خیلی شلوغ می‌کند. یک صفحه نمایش 14 اینچی یا بزرگتر فضای کار راحتی را برایتان به ارمغان آورده و اجازه می دهد حواستان به همه چیز باشد. البته به یاد داشته باشید که بزرگتر شدن نمایشگر باعث سنگین تر شدن لپ تاپ می شود.

5- گارانتی: معمولا "گارانتی های بلندمدت" نقشه‌ای از طرف فروشندگان است برای گرفتن پول بیشتر از شما، ولی موقع خریدن لپ تاپ برای دانشگاه هزینه برای چنین برنامه‌هایی ارزشش را دارد. لپ تاپ قرار نیست خیلی شیک و راحت داخل کیف دستی این طرف و آن طرف برده شود. لپ تاپتان را داخل کوله پشتی می گذارید، از داخل اتومبیل به روی نیمکت و حتی روی زمین می افتد و مدام در دستتان است، اما حواستان باشد که گارانتی را کاملا بخوانید تا متوجه شوید شامل چه مواردی بوده و چه مواردی را پوشش نمی دهد.

6- نرم افزار امنیتی: دو نوع نرم افزار امنیتی وجود دارد. برنامه‌هایی مثل آنتی ویروس نورتون و امنیت اینترنت مک آفی کامپیوترتان و اطلاعات ذخیره شده روی آن را در مقابل ویروس ها، نرم افزارهای مخرب و سایر مسائل ناخوشایندی که با آنها روبرو می‌شوید، حفاظت می‌کنند. خوشبختانه برخی از مهمترین گزینه ها مثل آنتی ویروس Avast و Microsoft Security Essentials رایگان‌اند.

نوع دیگر نرم افزارهای امنیتی کامپیوترتان را در مقابل گم یا دزدیده شدن محافظت می کنند. برنامه هایی مثل Gadget Trak، Hidden و Lojack می توانند به پیدا شدن لپ تاپ گمشده تان کمک کنند. برای اینکه ترمتان به پایانی وحشتناک تبدیل نشود، هر دو نوع برنامه را روی دستگاهتان نصب کنید.

 

چه سخت افزاری مناسب‌تر است؟
پردازنده مرکزی (CPU) و حافظه سیستم (Ram) ‏ امروزه انواع مختلفی از سی پی یو های اینتل و ای ام دی بر روی لپ تاپ ها استفاده می شود که بر روی کارایی و قیمت آن تاثیر به سزایی دارد. اگر به دنبال یک لپ تاپ برای کارهای معمول یک کاربر عادی کامپیوتر هستید، تا حد امکان از سی پی یو های i3 و یا i5 شرکت اینتل و یا سی پی یو های مشابه AMD باشید. اما به هیچ وجه به دنبال پردازنده های کمتر از دو هسته ای نباشید. البته اگر به دنبال نت بوکی زیر ۵۰۰ هزارتومان باشید، شاید یک پردازنده اتم ۱.۶ گیگاهرتزی هم کار شما را راه بیاندازد. ‏
 

هارد دیسک: ‏ امروزه تقریبا همه لپ تاپ ها حداقل ۱۶۰ یا ۱۸۰ گیگابایت گنجایش اطلاعات را دارند. اما شاید شما به مقداری بیش از این نیاز داشته باشید. ولی قبل از خرید یک لپ تاپ با هارد بالاتر به این نکات هم توجه کنید: شاید خرید یک هارد اکسترنال در کنار یک لپ تاپ با هارد پایین، کاربردی تر و به صرفه تر باشد. همچنین ممکن است استفاده از یک درایو اس اس دی ۱۲۸ در مقایسه با یک هارد درایو ۵۰۰ گیگابایتی بهتر باشد، البته اگر به دنبال سرعت بالاتر هستید. ‏
 

  • ۹۹/۰۳/۰۶
  • پریسا نصر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی